Wołowina duszona w Koźlaku oraz naleśniki na bazie sezonowego piwa Amber Czarny Bez – to przykłady potraw jakie przygotowano z naszych piw podczas pikniku kulinarnego BlogerChefa.
Pokazy najlepszych szefów kuchni, kulinarne warsztaty, wspólne gotowanie, grillowanie oraz konkursy z nagrodami. To tylko część z atrakcji jakie czekały na blogerów i miłośników dobrych smaków podczas Pikniku kulinarnego BlogerChefa (www.blogerchef.pl), który odbył się w minioną niedzielę w Windsor Palace Hotel**** w Jachrance k. Warszawy.
Na amatorów kulinariów czekało mnóstwo atrakcji. Park wokół hotelu nad Zalewem Zegrzyńskim zmienił się w tętniące życiem miasteczko smakoszy.
W niedzielę około południa uczestnicy warsztatów kulinarnych pod okiem Marka Mocnego, dyrektora gastronomii hotelu „Poziom 511****” tworzyli oryginalne potrawy z użyciem piw Browaru Amber.
Piwo ma wielowiekowe tradycje kulinarne zarówno jako napój jak i składnik wielu potraw. Jest równie dobrym dodatkiem do gotowania jak wino, powoduje kruszenie mięsa oraz wzbogaca jego smak i aromat.
Biorący udział w wydarzeniu mogli również degustować piwa Browaru Amber w wersji klasycznej, na zimno.
22 listopada 2024
15 listopada 2024
29 października 2024