Rozpoczęliśmy warzenie krótkich serii piw „Po godzinach”. To autorskie interpretacje wybranych stylów piwnych. Każdy prezentowany styl warzony będzie w ilości 200 hektolitrów.
Jako pierwszy z serii „Po godzinach” na rynek trafił dziś koźlak pszeniczny. Niefiltrowane, naturalnie mętne piwo górnej fermentacji, które łączy cechy rozgrzewającego koźlaka i letniego orzeźwienia, znanego z piw pszenicznych.
W smaku występują typowe dla koźlaka nuty karmelu, suszonych śliwek i rodzynek oraz charakterystyczne dla piw pszenicznych aromaty goździków i bananów.
Limitowane edycje różnych piwnych stylów, które będą dostępne w sklepach pod wspólnym logo „Po godzinach” to efekt pasji i doświadczeń naszych piwowarów.
Wprowadzeniu na rynek nowej serii towarzyszy zabawa w mediach społecznościowych. Jej uczestnicy od kilku dni prześcigają się w pomysłach na najbardziej obrazowe przedstawienie ilości 200-stu hektolitrów.
Ile to jest 200 hektolitrów? To zaledwie 40 tysięcy butelek unikalnego piwa w limitowanej edycji. Także w środku zimy trzeba się będzie trochę poruszać… do dobrych sklepów! Spieszcie się, ponieważ już wkrótce następna propozycja z serii „Po godzinach”.
Koźlak pszeniczny: ekstrakt 15,1%, zawartość alkoholu 6,2%.
Skład: woda, słód jasny pszeniczny, słód karmelowy jęczmienny i słód jasny jęczmienny, chmiel sybilla oraz marynka, drożdże.
22 listopada 2024
15 listopada 2024
29 października 2024