Przepisy
Krewetki i warzywa smażone w cieście piwnym
Składniki:
1 szklanka mąka pszenna
1/2 szklanki piwo Pszeniczniak
1 sztuka jajko
szczypta Sól
1 łyżeczka proszek do pieczenia
10 sztuk krewetki duże
10-15 sztuk pieczarki marynowane Smak
10 sztuk pomidory suszone
1/2 słoika oliwki czarne
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto (mąka, jajko, piwo, sól i proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą niż na naleśniki. W cieście zanurzać krewetki oraz osączone: pieczarki, pomidory, oliwki i smażyć na głębokim oleju na złocisty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło z ulubionym dipem.