Zainspirowani jego smakiem i historią piwowarstwa postanowiliśmy dodać do niego daktyle, których używano w piwowarstwie już 6 tysięcy lat temu. Niezwykły, pełny smak Barley Dessert zawdzięcza specjalnym szczepom drożdży górnej fermentacji, mieszance słodów, kombinacji polskich i amerykańskich odmian chmielu. Swoją unikalność zyskuje również za sprawą bardzo długiego procesu leżakowania.
To piwo o pełnym, treściwym, słodowym smaku i delikatnej goryczce wyraźnym aromacie rodzynek, owoców, wyczuwalnych nutach winnych (porto), karmelowych i słodowych.
Jego rozgrzewającym charakterem chcemy Cię przenieść na słoneczną oazę pośrodku sumeryjskiej pustyni.
Charakterystyka: piwo ciemne, pasteryzowane, górnej fermentacji,
Alk. 10,5 % obj.; ekstrakt 24 % wag.
Podawać w temperaturze 12-14° C
Składniki: woda z własnych ujęć głębinowych; słody: Pale Ale, melanoidynowy Mela Red Alder, pilzneński; chmiele: Sybilla (PL), Marynka (PL), Mosaic (USA), drożdże górnej fermentacji z własnej stacji propagacji.
15 listopada 2024
29 października 2024
2 października 2024