Poznańskie szare kluchy, sery zagrodowe z Wielkopolski, Dolnego Śląska, Podhala i Podlasia,
wędzone i smażone ryby z Milicza, piróg biłgorajski i inne smakołyki ze wszystkich regionów kraju, do tego: Piwo Żywe, Pszeniczniak i Koźlak z Browaru Amber rekomendowanego przez Slow Food Polska. 9 sierpnia w Poznaniu zaczyna się Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku.
Impreza odbędzie się na poznańskim Starym Rynku po raz szósty. Wśród festiwalowych atrakcji będą między innymi: Jarmark Dobrego Smaku, pokazy i warsztaty kulinarne, prowadzone przez ekspertów spotkania wykładowo degustacyjne, konkursy i koncerty.
Atrakcji nie zabraknie. Z roku na rok przybywa wystawców i odwiedzających. Są to zarówno mieszkańcy Poznania i okolic, jak i kulinarni turyści smakosze z Polski i z zagranicy. W tym roku na Starym Rynku ustawione zostaną kramy ponad 120 wystawców oferujących przysmaki ze wszystkich regionów Polski i wielu Krajów Europy i Świata. „Stanie scena, na której od piątku do niedzieli gościć będą szefowie kuchni i znane osobowości kulinarne, a wieczorami zabrzmi folk, jazz, klasyka i blues” – informują organizatorzy. Szczegółowy program Imprezy znaleźć można na stronie www.ofds.pl.
4 grudnia 2024
22 listopada 2024
15 listopada 2024