Biuro Prasowe
Komunikaty prasowe
31 stycznia 2014
Pszeniczne przepyszne
Pszenica ma tak silną pozycję w polskim krajobrazie i słowniku ortograficznym, że aż dziwne, jak mizerna była niedawno jej obecność w naszym browarnictwie. Na szczęście piwowarzy się opamiętali. Donosimy z pszeniczniego frontu – jest dobrze!
Więcej31 stycznia 2014
Zawartość Polskiego chmielu w polskim piwie
Browar Amber przyprawia piwo chmielem od polskich plantatorów. I choć wydaje się to całkiem naturalne, w rzeczywistości to jeden z nielicznych przykładów na naszym rynku.
Więcej31 stycznia 2014
Browar Amber wchodzi do Żabki
Browar Amber poszerza sieć dystrybucji. Jako pierwszy z browarów regionalnych wprowadził swoje piwo Amber Naturalny do sieci Żabka. Piwa z Browaru Amber można już też kupić na stacjach benzynowych BP.
Więcej31 stycznia 2014
Browar Amber liderem na pomorzu
Przedstawiciele pomorskiego Browaru Amber zdradzają, że ich ambicją jest stać się lokalną potęgą. Amber będzie dynamicznie poszerzać sieć dystrybucji.
Więcej31 stycznia 2014
Browar Amber chce być numer 1 na Pomorzu
Przedstawiciele pomorskiego Browaru Amber zdradzają, że ich ambicją jest stać się lokalną potęgą. Amber będzie dynamicznie poszerzać sieć dystrybucji.
Więcej31 stycznia 2014
Browar Amber w końcu ma swoje piwo pszeniczne
Prace nad recepturą trwały ponad rok. Od wtorku w sklepach i wybranych pubach można napić się piwa Pszeniczniak. Cena sklepowa ok.4-5 zł.
Więcej31 stycznia 2014
Sprzedaż piw regionalnych rośnie lawinowo
Niektóre browary odnotowują kilkusetprocentowe wzrosty. Browary regionalne rosną w siłę mimo niekorzystnych zmian na rynku. Jak podkreślają ich przedstawiciele, zyskują na tym, że oferują klientom to, co w regionie najlepsze.
Więcej