Biuro Prasowe
Komunikaty prasowe
Sezon na Czarny Bez
Zakończyły się tegoroczne zbiory kwiatów czarnego bzu. Piwowarzy Browaru Amber rozpoczęli warzenie piwa. Z ogromną przyjemnością zawiadamiamy, że już w lipcu można będzie napić się tegorocznej edycji piwa Amber Czarny Bez.
Amber Czarny Bez przebojem wszedł na rynek latem ubiegłego roku, od razu zyskując duże grono wielbicieli. Połączenie klasycznego jasnego lagera z niezwykłym, subtelnym aromatem naturalnych kwiatów czarnego bzu dało efekt, który pozytywnie zaskakoczył zarówno zwolenników smakowych kompozycji, jak i wiernych fanów tradycyjnego piwa.
Amber Czarny Bez to wyjątkowe piwo, ponieważ można je degustować tylko latem. Kwiaty czarnego bzu, z których przygotowywany jest syrop do piwa, zbierane są w na przełomie maja i czerwca – jest to idealny czas na zbiory. Syrop powstaje naturalną metodą, według receptury mistrza Hieronima Błażejaka.
Hieronim Błażejak to mistrz w sztuce komponowania nalewek domowych, naturalnych syropów i soków. Laureat wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie. Syrop z kwiatów czarnego bzu jest jednym z jego flagowych specjałów.
Połączenie piwa z naturalnym syropem z kwiatu czarnego bzu daje gwarancję wyjątkowego smaku. Dzięki zawartości kwiatu czarnego bzu piwo jest naturalnie słodkie, aromatyczne i orzeźwiające.
-
Amber Czarny Bez, Browar AmberZapisz